אם אתם מכירים את יוון בעיקר בתור מדינה של חופים, המון טברנות ומצב רוח טוב, אתם בכלל לא טועים. אבל יחד עם זאת, אם אתם מכירים בעיקר את החופים היוונים, זאת אומרת שאתם בכל זאת לא מכירים למעשה את מרבית יוון. יוון זו לא מדינת חוף שרובה מישור. למעשה, זו אחת המדינות הכי הרריות באירופה. וזה גם המאפיין המרכזי של החלק הצפוני של המדינה. ברוכים הבאים לחלק של צפון יוון, או כפי שנהוג לקרוא לה, יוון ההררית. אגב, גם בחלק הצפוני של יוון יש לא מעט חופים, אבל יש שם גם הרבה מאוד דברים אחרים.
ברוכים הבאים ליוון המושלגת
רובנו מקשרים את יוון עם חופשה של כיף, קיץ, ים וחוף. רבים מאיתנו ביקרו לא פעם ולא פעמיים בעיירות חוף עם הבתים המסוידים בלבן עם קצת כתמים של כחול פה ושם. אבל ביוון ההררית, כלומר צפון יוון, אפשר לגלות הרים כל כך גבוהים, שהם הופכים למושלגים גם בחורף היווני שאיננו רחוק מאוד מהחורף הישראלי. ההרים מלאים בכפרים, חלקם מבודדים, וזו חוויה של ממש לבקר בהם. ניתן למצוא שם בתים עתיקים מאוד מאבן, שעוברים במשפחות מאב לבן. אגב, חלק מהבתים הללו מוצעים למכירה והם עשויים לעניין משקיעי נדל"ן בחו"ל (פחות את הסולידיים, שמשקיעים יותר באיים התיירותיים או באתונה).
מסלוניקי אל המנזרים הכי מיוחדים בצפון יוון
אם אתם מגיעים מהחלק הדרומי של יוון וממשיכים לעבר הצפון, זו הזדמנות לבקר באחת הערים המפורסמות של יוון. סלוניקי הייתה בית לקהילה יהודית גדולה מאוד שמקורה במגורשי ספרד. המגדל הלבן של העיר הוא מוקד תיירותי נחשב ומתייחסים אליו כאל הסמל של העיר. הרבה תיירים מגיעים לסלוניקי בדרך ליוון ההררית אך אפשר בהחלט לבלות בה כמה ימים מקסימים. היא מתאימה לטיולי כוכב בסביבה ויש בה עוד המון אטרקציות משל עצמה.
בסלוניקי אפשר לבקר במנזרים וכנסיות עתיקים, חלקם בני מאות רבות של שנים . אבל עם רצונכם להכיר את אחד הפלאים הגדולים של צפון יוון, כדאי להמשיך עד למטאורה. במקום תתרשמו ממצוקים עצומים ומרהיבים, שעליהם החליטו להתיישב לפני מעל אלף שנה קבוצות קטנות של נזירים. אט אט, מקום ההתבודדות הזה הפך לקומפלקס שלם של מנזרים תלויים. בימים העתיקים, אפשר היה להגיע לשם רק בעזרת טיפוס על סולמות אך כיום הדרך כמובן מסודרת הרבה יותר. ישנם כמה מנזרים שעדיין מתפקדים כיום כמנזרים אך חלק מהמתחם הפך לאתר תיירותי במשרה מלאה. המערות הטבעיות במקורן נחשבות לאחד הפלאים המיוחדים בעולם. במקום פועלים כיום מנזרי גברים ומנזרי נשים.
בצפון יוון מרגישים קרוב לאלים
המיתולוגיה היוונית הציגה לעולם את האלים האולימפיים ובראשם זאוס. הפנתאון היווני הכל מעל 10 אלים ראשיים ועוד אלים משניים רבים, נימפות ויצורים אגדיים. האלים, כך על פי האגדה, בחרו כמקום מושבם את האולימפוס. אם תזדמנו לצפון יוון, כדאי שתדעו שאתם יכולים להגיע להר הגבוה ביותר במדינה והוא הוא – האולימפוס מהמיתולוגיה. במציאות, אולי לא תמצאו שם את האלים היווניים אבל אם אתם חובבי טבע ואוהבי לכת, לא תרצו לוותר על ביקור קסום במקום. הגעה עד לפסגה מומלצת רק למיטיבי הלכת ביותר אבל אפשר למצוא עוד אין ספור שבילי טיולים בדרגות קושי שונות (גם לילדים, גם למשפחות).
הכירו את חצי האי פיליון
כמה מאות קילומטרים מאתונה שוכן חצי אי יווני ושמו פיליון. בשטחו הוא אמנם לא גדול במיוחד אבל השיא הוא ההרים שיש באמצע. בדומה לאולימפוס, גם האלים היווניים הכירו את פיליון ורחשו חיבה למקום. במקום ישנו שילוב מנצח – גם חופים כפי שמצפים מיוון וגם נוף הררי שבו מגוון מקומות לטיולים. בקיץ, מגיעים למקום חובבי הצלילה ואילו בחורף, זהו מוקד משיכה לחובבי הסקי. אפשר להגיע לפיליון בטיסה מאתונה אבל אם עורכים טיול יותר מושקע ביוון ההררית, מאוד נוח להגיע עם רכב שכור. לדוגמא, אם תיעזרו בהמלצה שלנו ותבקרו בסלוניקי, תוכלו להמשיך משם בדרך לא ארוכה עד לכפרים הציוריים של חצי האי. אז אם אתם מחפשים את המקום שבו תוכלו לבקר בכפר דייגים שמיימי ואחר כך לטפס על פסגה עם נוף מיוער ומדהים, זה המקום שלא תרצו לוותר עליו, בשום אופן.